söndag 1 maj 2016

Chocolate-chip-coocies

Detta är Tims Chocolate Chip Coocies som vi brukar ha i butiken, efter ett recept som min vän Tim fick betala dyrt för på sin tid, och därför var tvungen att använda så mycket så möjligt för att få valuta för pengarna! Därför bjöds det på stora nybakade kakor varje vecka framför TV'n hos Tim och Jenny i Californien i slutet på 80-talet. Då var inte råvarorna ekologiska, men de gick åt som smör i solen ändå ;-)

Recept på Tims Chocolate-chip-coocies


450 g riktigt smör
450 g brunt rörsocker
2,5 dl ljust rörsocker
4 ägg.
Blandas i en bunke.

2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk salt, mer om du använder havssalt
11 dl vetemjöl
Blandas och hälls i smeten

Tillsätt så:
11 dl havregryn
11 dl ris-crisps/krossade riskakor/ flingor
6 dl riven kokos
6 dl hackade hasselnötter
3-400 g mörkt choklad i småbitar

Gör kakor i den storlek du vill ha dem. Vi gör ca 60 kakor.
Steks på 180 grader i 8-12 minuter.


En affärshemlighet vi kan dela med oss av, är att när vi bakar kakorna på @lantis ekologiska råvaror, så kostar de ca 4 kr st. Och det är de värda!