söndag 1 maj 2016

Supergoda saffransskorpor

Personligen gillar jag ju inte kakor. Men när min man Andreas (som står för skorpbaket på @lantis) bakade dessa en gång till jul efter ett recept på nätet, så blev jag frälst - och vill gärna äta saffransskorpor året runt numera. Önskar dig ett lyckat bak!

Hälsningar Jane

Ingredienser:

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
     
Rårörsocker

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. strö vöer rårörsocker. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta så ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Grädda sedan tills skorporna är torra.